Trankiel Groningen - Japan 
Welkom  Terug in de tijd Japanners in Nederland Groningen en Japan Cultuurverschil Japan Groningen  
 ようこそ むかし へ オランダ の 日本人 フローニンゲン と 日本 文化のちがい 日本 フローニンゲン  


ALLE VOORSTELLINGEN ZIJN UITVERKOCHT

Organisatie last nog een extra voorstelling in

Vanaf de eerste dag was er het vertrouwen en de hoop dat een op eigentijdse leest geschoeide uitvoering van de opera Carmen, in Delfzijl tot de reële mogelijkheden gerekend mocht worden.

Binnen IVAK De Cultuurfabriek was men van mening, dat het met het IVAK Jeugd Vocaal Ensemble, onder leiding van Nanny ter Wiel, beschikt over een uiterst getalenteerde groep jonge vocalisten. Zij zouden zeer wel aan de basis van het geheel kunnen staan. Directeur Jacqueline Clements nam de voortrekkersrol op zich en toog met de van haar zo bekende passie aan het werk.
Het gerenommeerde Opera Spanga van Corina van Eijk, mede bekend geworden door haar vernieuwend werk in de operawereld, werd gewonnen voor het idee van Carmen in Delfzijl. De coproductie was een feit!
Mezzosopraan Madieke Marjon
in haar rol van Carmen
Nu, nog een kleine week voor de première, laat een uiterst tevreden Jacqueline Clements weten dat alle vijf voorstellingen op het Molenbergplein volledig zijn uitverkocht en dat het besluit is genomen om er nog een extra voorstelling aan toe te voegen. Op donderdag 17 juni. Echter, ook daarvan is inmiddels al de helft van de kaarten over de toonbank gegaan. Dus haast is geboden!

Op zondag, 13 juni 2010, begeven wij ons naar het Molenbergplein om er een gedeelte van de repetitie op locatie bij te wonen. Het eerste wat daarbij opvalt is hoe men nog steeds doorgroeit in de rol die wordt gespeeld. Dat het orkest, met dirigent David Levi op de bok, over veel aan muzikale kwaliteit beschikt. De choreografie de nodige aandacht heeft gekregen. Maar bovenal wordt duidelijk met hoeveel plezier en inzet de cast zich presenteert. Hartverwarmend.

Aan al deze enthousiaste mensen zal het zeker niet liggen. Het laat zich dan ook aanzien dat de vele bezoekers aan Carmen zich mogen opmaken voor een fantastisch avondje uit.Voor het laatste nieuws, de rolverdeling etc, zie: Carmen in DelfzijlEen foto-impressie van de repetitie

Delfzijl maakt zich op voor Carmen

Nog twee dagen te gaan© 2010 Trankiel