Trankiel Groningen - Japan 
Welkom  Terug in de tijd Japanners in Nederland Groningen en Japan Cultuurverschil Japan Groningen  
 ようこそ むかし へ オランダ の 日本人 フローニンゲン と 日本 文化のちがい 日本 フローニンゲン  

VPZ-Skechers Demoteam II


TOPPRESTATIE VAN HET

VPZ-SKECHERS DEMOTEAM UIT DELFZIJL

IN ORLANDO FLORIDA, USA

Alhoewel ze op dit in de Verenigde Staten gehouden wereldkampioenschap zowel het gastland en lan-den als China en Japan nog voor zich moesten dulden, heeft het VPZ-Skechers Demoteam in Orlando een ware topprestatie op de vloer gelegd. Het team werd dan ook zeer terecht uitgeroepen tot winnaar van de Nations Cup!

Binnenkort hoopt Trankiel een verslag te kunnen plaatsen van dit voor het team zo succesvol verlopen wereldkampioenschap. Als voorproefje de allereerste foto's, beschikbaar gesteld door Cheryl Tualena, waaruit niet alleen blijkt dat de stemming opperbest was, maar eveneens dat er óók in Orlando sprake was van een goed contact tussen Groningen en Japan, of wel het VPZ-Skechers Demoteam en Silver Wings uit Tokio.



All you need is love
en
een goed gevoel voor humor ...

...om de gang er goed in te houden...

... en misschien wel nóg hoger te eindigen.

Even het competitiegevoel aan de kant gezet.
Het Japans topteam Silver Wings en VPZ-Skechers.






Binnenkort nog meer VPZ-Skechers op
Trankiel en voor wie nu reeds meer wil
weten is er onze eigen website:
http://skechers.studiopinto.nl













Een korte terugblik op het succes in Orlando

Dit is een enorme opsteker, aldus coach Lenie Waasdorp

Ofschoon de medailles nog buiten bereik bleven van een uiterst gemotiveerd VPZ-Skechers Demoteam, kan met recht worden terugzien op een uitermate geslaagd WK in het Amerikaanse Orlando.
In het eerste door de International Cheer Union georganiseerd wereldkampioenschap wisten de Gronin-ger meiden in de categorie Jazz, tot ieders verrassing, reeds een fantastische vijfde plaats uit het vuur te slepen.
Vervolgens behoorden ze ook nog eens tot de deelnemers in het door de International All Star Federa-tion georganiseerde Dance Worlds, waarin de beste 17 jazz teams ter wereld uitkwamen. Niet alleen wist het VPZ-Skechers Demoteam daarin door te dringen tot in de finale, maar legde het in het eind-klassement ook nog eens beslag op een schitterende negende plaats. Daarmee slechts gerenommeerde landen als de USA, Japan en China voor zich duldend.
Wereldkampioen werd het Amerikaanse Pace, gevolgd door Cream uit Japan en het jeugdteam van Silver Wings, eveneens uit Japan, dat op de vierde plaats werd gevolgd door hun grote zussen.
Al met al betekende dit groots resultaat dat het team, met als thuisbasis sportschool Wellness Plaza te Delfzijl, als vierde land uit deze strijd kwam. Inhoudend dat het nog altijd het beste is wat Europa in deze sport heeft te bieden. Voor de organisatie reden genoeg om de prestigieuze Nations Cup toe te ken-nen aan dit amateurteam (!) dat met hun act Memoirs of a Geisha grote indruk maakte op de duizenden toeschouwers.


Nu dat het stof dat deze resultaten deed opwaaien weer enigszins is neergedwarreld, zoeken wij coach Lenie Waasdorp op in hun sportschool Wellness Plaza.

Met de Dance Worlds-uitslag in gedachten, willen we allereerst graag weten waarom een aantal landen eigenlijk meer dan 1 team kan inschrijven. Is dat feitelijk niet een soort van laten we zeggen competi-tievervalsing?

Lenie bestrijdt dit ten stelligste en legt uit dat het hier een open kampioenschap betreft en het de grote landen derhalve vrij staat om met meerdere teams daaraan deel te nemen. Er aan toevoegend dat het, bijvoorbeeld gezien de hoge kosten die het met zich meebrengt, voor andere Nederlandse teams ook niet echt tot de mogelijkheden behoort om zich in een avontuur als dit te storten. Wel is ze het eens dat het niet meevalt om tegen die grote landen op te boksen. Neem de teams van de Verenigde Staten. Die kun je gerust professioneel noemen. Ja, de zogenaamde studententeams: Een beetje studeren en veel, héél veel dansen. Met een begeleidingsteam waar je u tegen zegt. Professionele choreografen enzovoort. Daar komt dan ook nog eens bij dat het land de besten uit al die studententeams selecteert en daarmee een soort van all-star team voor het WK vormt. Dat kunnen wij sowieso niet! Maar, oneerlijk kun je het zeker niet noemen.


Is het dus in hoofdzaak een financiële kwestie met daaraan nog toegevoegd de tijd die er beschikbaar is om te trainen? Van beide te weinig wanneer je het mag vergelijken met bijvoorbeeld een Amerikaans team ...

Lenie lacht: Is het dan niet super wat die meiden van ons daar hebben gepresteerd? Thuiskomen met een vijfde en een negende plaats. Geweldig toch? Echt, een enorme opsteker!

We komen terug op de hoge kosten, waarvan werd gesproken. Wat is eigenlijk het prijskaartje dat aan een deelname als deze hangt? Het antwoord komt kort en bondig. Zeg maar gerust, een twintigduizend euro.

Tijd voor een lichter onderwerp. Hoe heeft het team, inclusief de begeleiding – coach, visagist, stylist, fysiotherapeut en Nelson Petter in zijn functie als bestuurslid van Soneo – de dagen in Orlando zelf beleefd? En hoe is het contact met Silver Wings uit Tokio verlopen?

Het blijkt dat het een en al genieten is geweest en dat deze ontspannen sfeer er mede aan heeft bijge-dragen dat het team tamelijk onbevangen de strijd met de concurrentie aanging. Natuurlijk er was best sprake van een gezonde wedstrijdspanning, maar ze stonden zeker niet stijf van de zenuwen.
Het contact met Silver Wings was zeer prettig. Niet alleen waren ze aardig, maar daarnaast ook echt geïnteresseerd in Memoirs of a Geisha.
Tijdens het optreden van VPZ-Skechers Demoteam in de categorie Jazz, waaraan Silver Wings zelf niet deelnam, zaten ze dan ook op de tribune.
Lenie: Ik hoop echt dat dit contact met Silver Wings zal blijven voortbestaan en dat we in de toekomst misschien dan samen nog eens iets kunnen doen. Dat zou toch wel het uitkomen van een droom bete-kenen...


Tenslotte willen we nog graag weten hoe de nabije toekomst er voor het team uitziet. Zijn er binnenkort optredens te verwachten, zijn er misschien nog andere plannen?

Allereerst, zo vernemen we, wil het team zich weer plaatsen voor het volgend WK en dat zal dan naar alle waarschijnlijkheid in september moeten gaan gebeuren op de European Open in Parijs.
Ja, Bottrop laten ze dit jaar schieten.
Echter daarvoor zijn er diverse optredens. Zo zijn ze 7 juni a.s. met Memoirs of a Geisha te bewonderen op het Japan Festival te Amstelveen. Eveneens reeds geboekt is Leeuwarden, waar ze 6 juni een groot voetbaltoernooi zullen opluisteren en zijn ze op 27 juni aanwezig tijdens de 13e editie van de Stadsloop Appingedam.
Het laatste nieuws is dat VPZ-Skechers Demoteam tijdens het populaire internationaal folklore festival Op Roakeldais , dat van 24 tot en met 28 juni voor de 44ste keer in Warffum plaats zal vinden, een voor-aanstaande rol zal vervullen. Niet alleen zal er een optreden plaats vinden op het Cultureel Plein en daarnaast een modeshow worden gepresenteerd, maar zal het team tevens de openingsact verzorgen.




HET JAPAN FESTIVAL 2009
TE AMSTELVEEN

MET

HET SUCCESVOL VPZ-SKECHERS DEMOTEAM

Tijdens een groots opgezet Japan Festival 2009, zoals dat op 6 en 7 juni 2009 plaats zal vinden op het stadsplein te Amstelveen, zal men kunnen genieten van diverse optredens. Daarnaast is er 's werelds langste sushi bar te bewonderen en geeft Dennis van der Geest een judo-clinic. Heel speciaal is wel de demonstratie die van hun sport wordt gegeven door wereldberoemde sumoworstelaars.
Op de tweede dag van dit bijzonder aansprekend evenement is het podium eveneens aan het gelauwerd VPZ-Skechers Demoteam met hun bekroonde dans Memoirs of a Geisha.

Organisator van het Japan Festival is de Stichting Amie (Amstelveense Internationale Evenementen). Aanleiding voor de themakeuze is de 400ste verjaardag van de zakelijke betrekkingen die Nederland en Japan dit jaar herdenken.

Voor het volledig programma, gepresenteerd door Hiromi Tojo, verwijst Trankiel graag naar het Japan Festival 2009


Voor een compleet overzicht van artikelen Demoteam klik hier






© 2009 Trankiel