Trankiel Groningen - Japan 
Welkom  Terug in de tijd Japanners in Nederland Groningen en Japan Cultuurverschil Japan Groningen  
 ようこそ むかし へ オランダ の 日本人 フローニンゲン と 日本 文化のちがい 日本 フローニンゲン  EUROPESE TITEL VOOR VPZ-SKECHERS DEMOTEAM

Met een ongekend hoge waardering van 9.53!

Aan de successen van het uit Delfzijl afkomstig VPZ-Skechers Demoteam schijnt alsnog geen einde te komen. Ook dit jaar was het door coach Lenie Waasdorp geleide team wederom te sterk voor de andere deelnemers aan het op 22 en 23 mei 2010 gehouden EK in het Duitse Bottrop. Met een ongekend hoge waardering van 9.53 bereikte het bevlogen team de finale in de categorie 'senior dance', waarmee de concurrentie al op een schier onoverbrugbare grote achterstand werd gezet. En alhoewel deze kanjers tijdens de finale met een ietwat lagere waardering genoegen moesten nemen, kwam de Europese titel geen moment meer in gevaar. Veel meer strijd was er om de plaatsen twee en drie. Daarin wist het uit Oostenrijk afkomstige Millenium met een uiterste krachtinspanning toch nog het Sloveense Spela naar de bronzen plek te verwijzen.

Na het verrassende 'Memoirs of a Geisha', waarmee het rijk getalenteerde team ook internationaal op topniveau van zich deed spreken, werd er in 2010 gekozen voor het boeiende en uiterst dynamisch thema 'Avatar'. Voor de choreografie op sound tracks uit Avatar, waaronder het mooie 'I See You', tekende de eveneens als danser aan het team verbonden Helga Ganzenveld.
De aansprekende kostuums zijn ontworpen door Ageeth van Os die daarbij samenwerkte met visagiste Margriet Stroetinga. Evenals in voorgaande jaren completeerde ook nu weer haarspecialist Frans Lesnoessa het team.

Zullen ze met dit thema in april 2011 ook naar het WK in Orlando gaan? Met de Europese titel is het startbewijs alvast binnengehaald, maar dan zijn er nog altijd de financiën ... Lenie Waasdorp: "Als we sponsors kunnen vinden, dan zullen we vanzelfsprekend aan het WK in Orlando deelnemen."

En daarbij zal zeker de blik naar boven zijn gericht, want naast het grote talent waarover deze ploeg beschikt is er die tomeloze ambitie!'Avatar' door het VPZ Skechers Demoteam op het EK 2010

Foto's André Steinberg ( Cheerleader spirit.com ) ©


André Steinberg ©

André Steinberg ©


André Steinberg ©


André Steinberg ©

André Steinberg ©

André Steinberg ©


Zie ook:
Cheerleader Spirit.com ( André Steinberg )

Onder de naam Prominent is het cheerleaders team ook steevast aanwezig bij thuiswedstrijden van landskampioen GasTerra Flames


© 2010 Trankiel