Trankiel Groningen - Japan 
Welkom  Terug in de tijd Japanners in Nederland Groningen en Japan Cultuurverschil Japan Groningen  
 ようこそ むかし へ オランダ の 日本人 フローニンゲン と 日本 文化のちがい 日本 フローニンゲン  


GOUD NAAR GRONINGEN ?

VPZ-Skechers team gaat ervoor !

Alhoewel de provincie Groningen op sportgebied ook internationaal best een woordje meespreekt met namen als die van topzwemster Ranomi Kromowidjojo, de schaatsters Marianne Timmer en Renate Groenewold en de stervoetballer Arjen Robben, is zij nog niet echt rijk bedeeld met Europese- en Wereldkampioenen.
Reeds is het door VPZ - Skechers gesponsord demoteam van Lenie Waasdorp ( voorheen Nike ) hierop een uitzondering met maar liefst drie behaalde Europese titels en is het nu één van de heuse kans-hebbers voor de wereldtitel zoals die deze maand in Orlando USA zal worden vergeven.

Zal het team er in slagen om de wereldtitel International Open Dance, categorie Jazz, naar Groningen te brengen? Aan het talent en de inzet zal het zeker niet liggen. Zoals Dagblad van het Noorden zeer terecht schreef, hebben deze meiden zich werkelijk suf getraind, iets waarvan Trankiel recentelijk nog getuige mocht zijn. Daarnaast loopt het team over van het talent. Binnen vier jaar drie keer een Europese titel veroveren is daarvan het onomstotelijk bewijs.
Aan de dans zelf zal het ook niet liggen. Het sprankelende Memoirs of a Geisha kent een verrassende choreografie. Uitdagend, vol van emotie. Hier wordt het leven van de geisha uitgebeeld op een wijze, die zelfs niet zal nalaten de in Orlando aanwezige Japanners te imponeren.
Naast het Amerikaans geweld behoort Japan, vertegenwoordigd door haar gelouterd sterrenteam Silver Wings, zelf eveneens tot de selecte groep van kanshebbers op de wereldtitel.

WK Cheerleading Milkhouse, Disney World Orlando

Het WK, georganiseerd door de ICU - in Nederland vertegenwoordigd door de organisatie Soneo - vindt dit jaar plaats in de staat Florida, Disney World Orlando, en duurt van voorrondes tot aan finales in de diverse klassen drie dagen lang. Er wordt door maar liefst 100 teams uit meer dan 50 landen in de Milkhouse, het Wide World of Sports complex van Disney World om de diverse titels gestreden: Jazz, HipHop en Freestyle Cheer Dance.
VPZ - Skechers Demoteam zal in Orlando worden begeleid door coach Lenie Waasdorp en Nelson Petter, bestuurslid Soneo.

Mocht het team uit Delfzijl er in het verre Orlando in slagen de wereldtitel naar Groningen te halen, dan komen ze zeker in aanmerking om genomineerd te worden als sportploeg van het jaar, zal de havenstad deze topsporters na hun terugkeer uit de USA op waardige wijze ontvangen. Wij hebben er het volste vertrouwen in!


Foto beschikbaar gesteld door VPZ-Skechers Demoteam ©


Voor een compleet overzicht van artikelen Demoteam klik hier


© 2009 Trankiel