Trankiel Groningen - Japan 
Welkom  Terug in de tijd Japanners in Nederland Groningen en Japan Cultuurverschil Japan Groningen  
 ようこそ むかし へ オランダ の 日本人 フローニンゲン と 日本 文化のちがい 日本 フローニンゲン  


HIER PAST SLECHTS GROTE BEWONDERING

VPZ-Skechers Demoteam imponeert tijdens training

Trankiel viel de eer ten deel om door het VPZ-Skechers Demoteam uitgenodigd te worden bij een van de laatste trainingen voor het aanstaande WK in Orlando USA. Een geste die bijzonder werd gewaar-deerd.
Ondanks dat het sportcentrum Wellness Plaza aan de Sikkel te Delfzijl tijdens deze paasdagen offici-eel is gesloten, heerst er in de voor dans geoutilleerde zaal een vrolijke sfeer. Op de door een buikgriep geplaagde Cheryl Tualena na zijn ze er allemaal. Wat daarbij meteen opvalt is dat er bij deze meiden geen sprake is van strakke bekkies. In tegendeel. Opvallend ontspannen en toch vol overgave onder-werpen ze zich aan de twee uur durende intensieve training.


Eerst worden de spieren losgemaakt tijdens een zeer ontspannen kwartiertje opwarmen, maar daarna is het tijd voor het echte werk en klinken de kort maar krachtige aanwijzingen van Lenie Waasdorp door de zaal. Onwetend als we zijn waar het deze tak van topsport betreft, is dit alles voor ons nieuw. Zo leren we dat het opschoppen snel moet gebeuren en dat het er zeker niet om gaat hoe hoog je het been wel niet kan krijgen. Dat rug en benen recht gehouden dienen te worden. Dat de armen vooral ook goed geplaatst moeten worden. Als in de dans, roept Lenie.
Ondanks de puike conditie waarover deze topatleten beschikken, gaat na enige tijd ook bij hen de ademhaling hoorbaar sneller. Wordt er zelfs even naar de rug gegrepen en ervaart een andere danser dat haar voet niet alles kan hebben.
Toch wordt er doorgetraind.


Okay meiden, doen we nu de toe touch. Hoog springen ze met wijd gespreide benen op en tikken daar-bij de tenen aan.
Even later is het de beurt aan de pirouettes. Ze worden gedraaid en gedraaid. Linksom en rechtsom.
En telkens weer zijn er de adviezen van Lenie, wordt er gezamenlijk gediscussieerd hoe een verbete-ring aangebracht zou kunnen worden. Het is deze getoonde teamgeest die hartverwarmend op ons overkomt. Hier geen coach die denkt het geheel te moeten sturen, maar een tot op het bot gemotiveerd team dat in gezamenlijkheid naar perfectie streeft.
Dan klinkt de muziek waarop Memoirs of a Geisha gedanst wordt en daarmee het geheel op indruk-wekkende wijze completeert.
Is het reeds goed? Niet als het aan henzelf ligt. We horen opmerkingen als: Armen kunnen nog beter; Rust in je schouders; Let op je attitude draai. Lenie heeft nu ook meer aandacht voor het individu, laat de betreffende danser weten waar thuis nog extra aan gesleuteld moet worden.
Nóg een keer, klinkt het. Nóg een keer... Nóg een keer... Nóg een keer... Nóg een keer... Nóg een keer...
En iedere keer weer wordt er zonder gemor gevolg aan gegeven. Opvallend is het dat tegen het eind er vanuit de groep zelf wordt gezegd: En nu nog één keer met zijn allen zoals we het gaan doen. Geef alles! Kom op!
En ze doen het. Vol overgave. Hier worden schijnbaar geen bijna twee uur hard trainen gevoeld. Is die pijn opzij gezet voor dat ene doel, het slagen van de missie waaraan ze zijn begonnen en die hun met deze indrukwekkende dans al de Europese titel bracht. Echter, nog is het niet voorbij. Orlando USA wacht!

Jullie kunnen het heel goed. Laat het zien, laat Lenie ze vanaf de verhoging waarop ze staat bemoe-digend weten.
En als wij na deze enerverende twee uur huiswaarts keren, sluiten wij ons in stille bewondering bij haar woorden aan.

We laten de geïnteresseerde bezoeker van Trankiel met een aantal foto's die wij tijdens deze training hebben mogen maken.

Voor een compleet overzicht van artikelen Demoteam klik hier


© 2009 Trankiel