Trankiel Groningen - Japan 
Welkom  Terug in de tijd Japanners in Nederland Groningen en Japan Cultuurverschil Japan Groningen  
 ようこそ むかし へ オランダ の 日本人 フローニンゲン と 日本 文化のちがい 日本 フローニンゲン  

Nieuws uit de Eemshaven en Delfzijl


Groningen Seaports genomineerd voor Cobouw Awards

Cobouw, hét vakblad voor de bouw, stelt dit jaar voor de eerste maal de Cobouw Awards ter beschikking. Onder andere zal dat voor 'het beste bouwproject' zijn. Hiervoor behoort Groningen Seaports met het bouwproject Eemshaven tot de twintig genomineerden!
In aanwezigheid van tot de Nederlandse bouwtop behorende personen en bedrijven zal de uitreiking van deze awards plaatsvinden op dinsdagavond 30 november 2010 in het Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Groningen Seaports hoopt hiermee nog meer landelijke exposure te kunnen krijgen.

Het zou natuurlijk fantastisch zijn als de indrukwekkende verandering die de Eemshaven doormaakt, wordt beloond met een Cobouw Award! De nominaties zijn zeer zorgvuldig bepaald aan de hand van onderzoeken uitgevoerd door zeer gerenommeerde instituten als TNS Nipo (imago onderzoek), PWC (Cobouw top 50 in de bouw) en Berenschot (salarisonderzoek). Daarnaast zullen de lezers van Cobouw hun stem uitbrengen op het beste bouwproject en de beste CEO in de bouw.
Supersnelle speedboten voor Groningen Seaports

Groningen Seaports heeft twee supersnelle speedboten aangeschaft: Roughneck RIB's die met name ingezet zullen worden tijdens het succesvolle excursieprogramma 'Zout aan de Broek' van het bedrijf. Een belangrijk onderdeel daarvan is namelijk een spectaculaire vaartocht door de havens om zo de optimale havenbeleving te ervaren. De overige programmaonderdelen zijn een algemene presentatie, een busrondrit, een virtuele rondvlucht met behulp van driedimensionale presentatietechnieken en tenslotte wordt er nog een harinkje gehapt. Groningen Seaports richt zich met deze excursie op de zakelijke markt.

Tot op heden voer Groningen Seaports met diverse kleinere RIB's haar zakenrelaties door de havens. Toch bleek dit zowel vanuit economisch als ook ecologisch standpunt niet optimaal. De kleinere RIB's kunnen immers een beperkt aantal passagiers vervoeren, wat zorgt voor aanzienlijk hogere materiaal-, personeels- en brandstofkosten. Daarom werd besloten om ze te vervangen door twee grotere. De nieuwe RIB's zijn geleverd door het bedrijf Rib4Sale uit Uithuizermeeden en Groningen Seaports beschikt nu over twee snelle spectaculaire boten waarop het havenbedrijf veilig en comfortabel 12 zakenrelaties de optimale Seaports beleving kan geven.
Vanzelfsprekend kan het Nautisch Service Centrum van Groningen Seaports beide boten ook inzetten indien nodig.

Maandagmiddag 8 november jl. hadden de telefonistes/receptionistes Alie van der Linde en Gonda van der Staaij van Groningen Seaports de eer om beide RIB's te dopen. De boten werden Eemspower 1 en 2 gedoopt onder toeziend oog van een groot aantal medewerkers van Groningen Seaports, waarna er nog gelegenheid was om een korte proefvaart te maken.


NOG MEER NIEUWS UIT DE EEMSREGIO


Info-bijeenkomst op 7 december - Meer weten over zaken doen met China?

De Goedheiligman is amper vertrokken richting het Spaanse vasteland, of de blik wordt alweer op het oosten gericht. Groningen Seaports, Bedrijvenpark Fivelpoort, Xafi International en Splendid China organiseren op dinsdag 7 december 2010 samen een bijeenkomst voor ondernemers uit de Eemsdelta die concrete interesse hebben om zaken te doen met de Chinese markt. De bijeenkomst wordt gehouden in het kantoor van Groningen Seaports en begint om 19.30 uur.
Xafi International, groothandel van kappersbenodigdheden en gevestigd op Bedrijvenpark Fivelpoort, doet al jaren succesvol zaken met China en Splendid China is gespecialiseerd in het begeleiden van ondernemers die zaken willen doen in China. Deze twee bedrijven zijn voornemens om, bij voldoende concrete interesse, in het jaar 2011 een zakenreis naar China te organiseren.

Nieuwtjes van het Midden-en Kleinbedrijf

B&S Holland Trading Group heeft de Gouden FD Gazellen Award 2010 in ontvangst mogen nemen, als snelst groeiende onderneming van Groningen in de categorie groot, ofwel met een omzet van 30 miljoen euro of meer.
B&S , een groothandel in luxe consumentengoederen op Bedrijventerrein Farmsumerpoort in Delfzijl, is één van de MKB bedrijventerreinen van Groningen Seaports. Het succesvolle bedrijf heeft over de jaren 2007-2009 een omzetgroei gerealiseerd van 35%. De verkiezing werd voor het zevende jaar door het Financieel Dagblad georganiseerd.

Kamphuis Lastechniek BV is na ruim vijf maanden hard werken sinds 1 oktober 2010 operationeel op Bedrijvenpark Fivelpoort in Appingedam, één van de MKB-terreinen van Groningen Seaports. Vrijdag 5 november jl. heeft de officiële opening plaatsgevonden. Kamphuis Lastechniek, een totaal leverancier in lastechnische materialen, heeft voor een zichtlocatie op dit bedrijvenpark gekozen om van hieruit aan de marktvraag, afkomstig van de ontwikkelingen in zowel de Eemshaven als in Delfzijl, te voldoen.

MKB bijeenkomsten

Green Day - Op 21 oktober jongstleden organiseerde Eemsdelta Green in nauwe samenwerking met Syntens en het Energieconvenant Groningen, de eerste Green Day. Deze bijeenkomst vond plaats in het Eemsmondgebouw in Delfzijl, waarbij het accent lag op de kansen, zoals verduurzaming, die de Eemsdelta regio voor het bedrijfsleven, de havens en industrie biedt. Met oog voor realiteitszin en toepasbaarheid voor de ondernemer. Meer dan 100 mensen waren aanwezig bij dit eerste Green Day Event en daarmee werd de middag een groot succes.

Promotiedagen voor Noord-Nederland - Op 2 en 3 november jongstleden vond de 24e editie van de Promotiedagen Noord-Nederland plaats in Martiniplaza, Groningen. Groningen Seaports was samen met de gemeenten Appingedam, Delfzijl, Eemsmond en Loppersum en nog een groot aantal bedrijven vertegenwoordigd op het Eemsdeltaplein. Er heerste beide dagen een gezellige drukte op en rond het plein en de pleinbewoners spraken van een zeer succesvolle beurs. In totaal bezochten ruim 30.000 bezoekers de Promotiedagen.

Groningen Seaports verwijdert diverse baggerdepots op Oosterhorn

Groningen Seaports werkt al enkele jaren aan het zogenaamde ontmantelen van baggerdepots in Delfzijl. De komende jaren wordt dit werk voortgezet. Het betreft voornamelijk het laten rijpen en verspreiden van relatief schone baggerspecie. Na rijping is de baggerspecie omgevormd tot een steekvaste kleiïge grond. Deze mag dan worden toegepast op industrieterreinen. Zo wordt het door Groningen Seaports gebruikt voor het ophogen van de eigen industrieterreinen in Delfzijl.
Nadat de terreinen op deze wijze zijn verhoogd, worden ze voorzien van een laag zand en zijn dan gereed voor uitgifte.
In 2009 is het depot Valgen West ontmanteld. Valgen Oost, Hooge Meeden en Heveskes volgen in de periode 2010-2013.

Op de overzichtstekening is duidelijk te zien waar de diverse depotlocaties zijn gesitueerd.

Baggerdepots zijn gevaarlijke terreinen en daarom staan er uit veiligheidsoverwegingen meestal verbodsborden die op het gevaar wijzen. Het betreden van een dergelijk depot leidt tot eenzelfde effect als wanneer je bijvoorbeeld in een moeras terecht komt. Omdat vooral de bovenste laag vaak vochtig blijft, is het gevaar van wegzakken bijzonder groot. Vandaar dat je deze depots beslist niet mag betreden!


Foto rechts: Een laag gerijpte baggerspecie


Zie ook: Groningen Seaports

De Eemshaven - Groningen Seaports


© 2010 Trankiel