Trankiel Groningen - Japan 
Welkom  Terug in de tijd Japanners in Nederland Groningen en Japan Cultuurverschil Japan Groningen  
 ようこそ むかし へ オランダ の 日本人 フローニンゲン と 日本 文化のちがい 日本 フローニンゲン  

KITANIHON SHIPBUILDING CO.LTD - HACHINOHE

NIEUWBOUW VOOR SEATRADE GRONINGEN

Na een periode waarin de al bestaande vloot van Seatrade niet met nieuwbouw werd uitgebreid, is het Japanse Kitanihon Shipbuilding in januari van dit jaar begonnen aan de bouw van een nieuwe reeks koel- containerschepen voor de opdrachtgever uit Groningen.
Hiermee wordt wederom een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de uitstekende relatie zoals die al langere tijd tussen beide bestaat. Zo liepen eind negentiger jaren al schepen van het Stream type, Maxi Stream type en de Santas van deze gerenommeerde werf.
De nieuwbouw waarvoor nu een order is geplaatst bij de werf in Hachinohe, betreft een aanvulling op de schepen van het Maxi Stream type. Met hun lengte van 165 meter, een grootste wijdte van 25 meter en benedendeks een vrachtcapaciteit van 650.000 kubieke ft, zijn ze echter aanmerkelijk groter dan hun voorgangers. Iets dat mede duidelijk wordt uit het feit dat Kitanihon zich genoodzaakt zag om de lengte van het bestaande dok aan te passen.

Op 8 januari 2010 vond bij Kitanihon op Japanse wijze de kiellegging ceremonie plaats van het eerste nu in aanbouw zijnde koelschip. De verwachting is dat de eerste twee schepen voor het eind van dit jaar zullen worden opgeleverd.

Onderstaande foto's van de bouw werden door Kitanihon Shipbuilding Co. Ltd. beschikbaar gesteld aan Trankiel.


BLOCK ASSEMBLYBLOCK PRE OUTFITTING
DOCKVoor al deze foto's geldt: Copyright Kitanihon Shipbuilding Co Ltd, Hachinohe Japan


Zie ook: Seatrade Groningen/News - 08.01.10 Ceremony held at Kitanihon Shipbuilding

Kitanihon Shipbuilding Co. Ltd Ceremonie

Tewaterlating© 2010 Trankiel