Trankiel Groningen - Japan 
Welkom  Terug in de tijd Japanners in Nederland Groningen en Japan Cultuurverschil Japan Groningen  
 ようこそ むかし へ オランダ の 日本人 フローニンゲン と 日本 文化のちがい 日本 フローニンゲン  


KITANIHON SHIPBUILDING:

Tewaterlating ms Baltic Klipper

Op 18 mei 2010 werd op de werf van Kitanihon Shipbuilding Co Ltd, Hachinohe, Japan, het schip onder bouwnummer Sno 391 met succes tot drijven gebracht. Hiermee was het de eerste van de order zoals die door Seatrade bij de Japanse werf is geplaatst.

Om 11.35 werd begonnen met het laten vollopen van het bouwdok. Tien minuten later voelde het schip voor het eerst in haar leven water. Om 12.02 bereikte het voorschip een diepgang van 1.75 en werd het vullen van het bouwdok stopgezet, waarna de inspectie op lekkage van alle dubbele bodemtanks en de aanwezige afsluiters plaatsvond.
Dit laatste nam ongeveer een anderhalf uur in beslag, waarna vervolgens het water weer naar binnen begon te stromen. Slechts een vijftal minuten daarna begon de bolvormige boeg te drijven. En om 13.55 was Sno. 391 volledig drijvend, daarbij iets naar bakboord overhellend. Diepgang van het voorschip aan bak- en stuurboord 3.02 / 2.99. Van het achterschip was dat aan bak- en stuurboord 6.03 / 6.01.

Op 19 mei heeft het schip in de ochtend het bouwdok verlaten en werd zij naar Port Island gesleept. Dit is de locatie waar zij nu zal worden afgebouwd en van waaruit het schip haar eerste proefvaarten zal maken. Het is ook hier dat het schip uiteindelijk officieel zal worden opgeleverd.Foto's: beschikbaar gesteld door Seatrade Groningen


 Nieuwbouw

Tewaterlating ms Atlantic Klipper© 2010 Trankiel