Trankiel Groningen - Japan 
Welkom  Terug in de tijd Japanners in Nederland Groningen en Japan Cultuurverschil Japan Groningen  
 ようこそ むかし へ オランダ の 日本人 フローニンゲン と 日本 文化のちがい 日本 フローニンゲン  

Yuko Tasaki II


GRONINGEN VEROVERDE EEN PLEKJE

Hoezeer de provincie Groningen een plekje heeft veroverd in het hart van beeldend kunstenaar Yuko Tasaki, mag blijken uit de vandaag bij ons bezorgde invitatiekaart.
Geflankeerd door bloemenschilderijen waarmee ze naam heeft gemaakt, zien we in het midden de door haar geschilderde vrije impressie van de losstaande kerktoren van Uitwierde met een ruiter ter paard als windvaan.

De uitnodiging geldt de opening, op 9 december 2009, van haar solotentoonstelling in het prestigieuze Matsuya Ginza, Tokio. De inmiddels bekend geworden kunstenares toont op deze tentoonstelling 20 van haar werken: Tempera op perkament.
Dat zij in haar werk tevens kiest voor een onderwerp als oude Groninger kerken – zo werd bijvoorbeeld ook het kerkje van Marsum op het doek gezet – mag toch wel als vrij opmerkelijk worden beschouwd.

Voor afbeeldingen van haar werk verwijzen wij de liefhebber graag naar Yuko Tasaki haar eigen site. Hoewel de tekst alleen in het Japans is weergegeven, geven de foto's toch een goede indruk van haar werk tot nu toe.

ZIE OOK: Yuko Tasaki

 Terug naar Yuko Tasaki, deel 1


© 2009 Trankiel